21 Kasım 2008 Cuma

ULU AFRIKA BAAMBAATA ISTANBUL'DA!





Afrika Baambaata 22 Kasım Cumartesi The Hall'da!


İstanbul'a bir şeyler oluyor! Geçen hafta Babylon'da Grandmaster Flash vardı, bu haftasonuysa The Hall'da Afrika Baambaata... Hip hop takipçileri açısından üstüste Yüzüklerin Efendisi serisinin gösterime girmesi gibi... Müzik dünyasınn sayılı fenomenlerinden biri olan Afrika Bambaataa, bir üstad, bir önder ve eşsiz bir müzik adamı. Dünya üzerinden hemen hemen bütün hip hop ve electro müzik prodüktörleri gerçek efsane Afrika Bambaataa'nın varlığına şükreder ve ona her zaman şapka çıkarırlar.
Hip-hop kültürünün yayılmasında Grandmaster Flash ve Jazzy Jeff'le birlikte en büyük rolü oynayan Afrika Bambaataa, 1970'lerden beri hip-hop dünyasının 'Godfather'ı olarak tanımlanıyor. Hip hop'ın yanı sıra break beat ve electro funk tarzlarının günümüzdeki şeklini almasında da çok büyük rolü olan Afrika Bambaataa, hip-hop'ın çete savaşları ve uyuşturucuyla beraber yaptığı yolculuğa karşı durmak için Zulu Nation'ı kurdu. İlk albümünü 1983 yılında 'Death Mix' adıyla çıkartan Afrika Bambaataa'nın dünya çapında isim yapması ise 1986'da çıkardığı 'Planet Rock:The Album' albümü sayesinde oldu. Sonraki senelerde bir çok albüm, remix, single ve mix cd'ye imza atan Afrika Bambaataa'nın James Brown'la söylediği 'Peace, Unity, Love and Having Fun' şarkısı hala bir yerde çaldığında herkesin tek ağızdan söylediği nadir parçalardan biri.

Dünyanın en önde gelen hip hop ve electro funk DJ'lerinden biri olan Afrika Bambaataa Kryshtal Vodka ana sponsorluğunda bu gece The Hall'da.


Tam bilet 40 YTL, öğrenci 30 YTL. Biletler Biletix'te.


Biletix Tel: 0216 556 98 00

Hiç yorum yok: